Skip to content

De 3 meest waarde-verhogende verbouwingen of moderniseringen van je huis

Wordt een woning meer waard door de verbouwing? Je zult het je vast wel eens afgevraagd hebben. We zetten de 3 meest waarde-verhogende verbouwingen voor je op een rijtje.

1. Achterstallig onderhoud wegwerken

Het onderhouden van je woning is eigenlijk altijd nuttig. Bijvoorbeeld door het dak of de kozijnen te renoveren. Een woning met een dak dat niet lekt, scheurt of tocht is uiteraard meer waard dan een woning met een slecht dak.

Als alles goed in de verf zit en de muren er goed uitzien, zijn er meer mensen geïnteresseerd in de woning.

De investering verdient zich over het algemeen voor 80 tot 100% weer terug. Dat is wel de moeite waard!

2. Isoleren en verduurzamen

In de regel geldt: je woning verduurzamen is de waarde vermeerderen. Isoleren en dubbel of tripleglas plaatsen zijn handige manieren om je huis te vergroenen. Een woning die warmte beter vasthoudt en energiezuiniger wordt zorgt voor een beter energielabel. Zo’n label wordt steeds belangrijkere bij het bepalen van de waarde van een woning. Ook het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen dragen bij aan waardevermeerdering van de woning. Bekijk hoe jij je woning kunt verduurzamen.

3. Vergroten van de ruimte

Extra m² woonruimte toevoegen levert gegarandeerd een hogere woningwaarde op. Het plaatsen van een dakkapel kost meestal minder dan € 10.000,- en daardoor verandert een vaak wat donkere zolder ineens in een ruime en lichte zolderkamer. Wie wil dat nou niet? Dus een dakkapel wordt bij de verkoop al snel weer terug verdiend.
Natuurlijk leveren een aanbouw, een serre of een garage ook een flinke waarde-verhoging op. Maar dat zijn vaak wel grote investeringen, die je niet direct 100% terug verdient. Doe dit dus vooral voor je eigen woongenot! En let er hierbij wel op dat het niet te veel ten koste gaat van je tuin. Voor potentiële kopers is de grootte van de tuin ook belangrijk, dus zorg dat je voldoende tuin overhoudt.

Ben je benieuwd wat jouw woning waard is en of wij nog tips hebben voor een zinvolle investering? Plan direct online een afspraak in en we komen bij je langs.

Persoonlijk contact?

Corina van der Veer Secretaresse
whatsapp

Tevreden klanten!

Meer dan 500 klanten hebben ons beoordeeld.
Gemiddeld krijgen we een 9,1!

Open chat
1
💬 Hoi, hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?