Skip to content

Zelf je huis verkopen?

De huizenmarkt is de afgelopen tijd flink veranderd. Het woningaanbod is krap, en de verkoopprijzen zijn enorm gestegen. Goed nieuws dus als je je huis wilt verkopen: er zijn veel potentiële kopers! Daardoor lijkt het erg makkelijk om zelf je huis te verkopen. Maar is dat wel zo verstandig?

1. Heb jij de ervaring en kennis?

Weet jij alles van de wet- en regelgeving bij het verkopen van een huis? Een erkende makelaar in ieder geval wel, hij moet jaarlijks verplicht bijscholen om zijn kennis up-to-date te hebben en hij weet precies wat er geregeld moet worden.

2. Hoe vaak verkoop je een huis?

Niet elke week waarschijnlijk! Gemiddeld wonen mensen ongeveer zeven jaar in een huis. Na zo’n periode weet je meestal niet meer precies hoe het de vorige keer allemaal ging. De makelaar verkoop meerdere woningen per week. Hij behoedt je voor verkeerde beslissingen, geeft je tips en denkt echt met je mee.

3. Een goede presentatie van je woning

Om je woning goed te presenteren heb je professionele foto’s nodig. Probeer maar eens foto’s van je woonkamer te maken, dat is geen eitje! Met goede foto’s maak je de beste eerste indruk voor kandidaat-kopers. Wij zorgen voor hoogwaardige kwaliteit foto’s, plattegronden, video etc.  en geven je vooraf handige tips om je woning foto klaar te maken.

4. De beste verkoopprijs!

Zelf ken je meestal 1 of 2 geïnteresseerden voor je woning. De makelaar plant  bezichtigingsrondes met 10 tot 20 geïnteresseerde zoekers, die hij/zij vaak al eerder bij andere woningen gezien heeft. Dit zijn de mensen die vaak flink willen overbieden!

5. De koopakte

In de koopakte worden alle afspraken juridisch vastgelegd. Best ingewikkeld als dit niet je dagelijks werk is. De makelaar zorgt ervoor dat alles juridisch goed dichtgetimmerd in de koopovereenkomst wordt vastgelegd, waarbij jouw positie zoveel mogelijk beschermd wordt.

Naast het feit dat een makelaar een heleboel weet en ervaring heeft is het ook harstikke fijn om met iemand te kunnen sparren die een professionele kijk op jouw woning en de markt heeft!

Wil je ook profiteren van de gunstige markt en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Persoonlijk contact?

Corina van der Veer Secretaresse
whatsapp

Tevreden klanten!

Meer dan 500 klanten hebben ons beoordeeld.
Gemiddeld krijgen we een 9,2!

Open chat
1
💬 Hoi, hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?