Blijven of verhuizen?

VD-WIEL_Blijven-of-verhuizen_1.jpg15 aug

Denkt u erover uw woning te verkopen maar twijfelt u? Dat is begrijpelijk. Het is een grote beslissing die veel impact kan hebben op uw leven. Als u verhuist gaat u niet alleen in een ander huis wonen, maar u verandert ook van buren en omgeving. Als u blijft heeft dat eveneens gevolgen, zeker als uw woonsituatie niet helemaal ideaal is. Bovendien is het van belang te onderzoeken wat financieel mogelijk en aantrekkelijk is. “Om een weloverwogen keuze te kunnen maken is het verstandig advies in te winnen bij een verkoopmakelaar”, aldus Jan-Willem van der Wiel, makelaar bij Van der Wiel Makelaardij.

Verhuizen

  • Er zijn verschillende redenen om te verhuizen. Dit zijn er enkelen van:
  • U heeft een grotere woning nodig, omdat u te maken heeft met gezinsuitbreiding;
  • U wilt meer wooncomfort;
  • U bent op zoek naar een leukere woonomgeving;
  • U wilt dichter bij familie en vrienden wonen;
  • U bent starter en u wilt liever kopen dan huren;
  • De rentestand is gunstig;
  • U wilt graag kleiner wonen omdat uw kinderen het huis uit zijn;
  • De prijs van uw huis ligt een stuk hoger dan de prijs waarvoor u het gekocht heeft.

“Wij voelen ons persoonlijk betrokken bij onze klanten en nemen daarom uitgebreid de tijd voor hen.”

Afspraak maken

Financiële mogelijkheden

Het hangt eveneens van uw budget af of een verhuizing mogelijk is. Heeft u een hypotheek, eigen geld of overwaarde? Wat wilt u per maand maximaal kwijt zijn aan woonlasten? Als het financieel niet aantrekkelijk blijkt om te verhuizen, is verbouwen ook een mogelijkheid. Hierdoor wordt de woning bijvoorbeeld groter en kunt u er toch blijven wonen met uw gezin. Wilt u comfortabeler wonen? Dan kunt u onder andere gaan isoleren. “Meestal wordt een huis meer waard na een verbouwing. De daadwerkelijke waardevermeerdering kan onderzocht worden door onze makelaars”, aldus Jan-Willem.

Blijven of verhuizen

Van der Wiel Makelaardij staat u graag terzijde bij het maken van deze keuzes. Zo kunnen wij uitzoeken wat gunstiger voor u is: blijven of verhuizen? Jan-Willem: “Wij voelen ons persoonlijk betrokken bij onze klanten en nemen daarom uitgebreid de tijd voor hen. Bij een dergelijke ingrijpende privébeslissing is het van groot belang dat alles naar wens verloopt.”

Afspraak maken

« Terug

Scroll naar boven