Ken je wijk | Oud-IJsselmonde

Oud-IJsselmonde: de wijk gelegen aan de ‘Nieuwe Maas’. Eigenlijk is Oud-IJsselmonde ook weer opgesplitst in twee wijken namelijk ‘de Veranda’ en ‘Oud-IJsselmonde’ (de dorpskern).

Laten we eens beginnen met de dorpskern. Eén van de bekendste straten hiervan is misschien wel de Koninginneweg. Een lange straat met huizen welke gebouwd zijn in de jaren  ’30/’40. De meeste huizen hebben een heerlijke diepe achtertuin! (En laten wij nou toevallig ontzettend veel huizen verkopen/aankopen in deze straat! 😊)
Maar wat we natuurlijk ook echt niet moeten vergeten is Het Koetshuis. Het oorspronkelijke kasteel wordt gebouwd in 1550. Echter is het in 1664 grondig verbouwd waardoor er eigenlijk een nieuw kasteel is gebouwd.
Momenteel is het Koetshuis een ideale locatie om er je bruiloft/verjaardag te vieren of een ander event te houden!

Tja, en wie kent de wijk ‘Veranda’ niet? De levendige wijk met het Feyenoord Stadion, Pathé de Kuip en vele restaurantjes en andere voorzieningen.
Liever op zoek naar de rust? Ook dat kan in deze wijk! Ga naar het Eiland van Brienenoord en geniet van het prachtige natuurgebied. En als je geluk hebt spot je ook nog eens Schotse Hooglanders!

Heerlijk genieten van het water? Ook dat kan! Zowel bij de Oostdijk als aan de Stadionweg kunt u genieten van het kabbelende water, de bootjes en de rust.
Zoekt u nog een activiteit in Oud-IJsselmonde? Maak dan is een rondvaart in een snelle watertaxi! Opstappen is mogelijk vanaf de Oostdijk.

Ook zijn er diverse scholen en BSO’s in deze wijk. We benoemen er een aantal:

Kortom: deze wijk is écht de ideale woonwijk. Omgeven door het groen én toch centraal gelegen t.o.v. vele voorzieningen. Op zoek naar een woning in deze wijk? Meld je nu aan voor ons WhatsApp Woningalert.

Open chat
1
Hoi, hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je ergens mee helpen?